Navigatie
Bouwkundig Adviesbureau Zwanenburg Bouwkundig Adviesbureau Zwanenburg
Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan is belangrijk

Sinds 1 januari 2018 is het wettelijk verplicht voor een VvE, Vereniging van Eigenaars, om geld opzij te zetten voor onderhoud. Dit staat in de wet Verbetering Functioneren VvE’s. Jaarlijks moet er dan minimaal 0.5% van de herbouwwaarde gereserveerd worden voor onderhoud. Dit kan lager uitvallen wanneer er een meerjarenonderhoudsplan bestaat. Voorwaarden is wel dat in het onderhoudsplan de benodigde werkzaamheden en kostenramingen zijn opgenomen met een looptijd van minimaal 10 jaar. Krijg inzicht in de onderhoudskosten die nodig zijn om het gebouw in goede staat te houden in de komende jaren. U wilt er zeker van zijn dat u genoeg geld opzij hebt gezet voor het onderhoud? Kies voor Bouwkundig Adviesbureau Zwanenburg voor het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan, het is ons specialisme!

Wat is een meerjarenonderhoudsplan?

Een meerjarenonderhoudsplan, ook wel bekend als MJOP, is bedoeld voor VvE’s of coöperaties. Ieder pand brengt onkosten met zich mee om het in goede staat te houden. Het pand wilt u niet alleen nu in goede staat hebben maar ook in de toekomst. Een MJOP is een schriftelijk rapport waarin staat welk onderhoud plaats moet vinden en wat de kosten hiervan zullen zijn. Hierdoor weet u hoeveel geld er gereserveerd moet gaan worden voor in de toekomst. Omdat ieder lid van de VvE meedeelt in de kosten van het onderhoud kunt u een maandbedrag vaststellen voor alle leden. De kosten voor het onderhoud over meerdere jaren verspreiden? Zorg dat u een meerjarenonderhoudsplan hebt en voorkom verrassingen!

Voordelen van een meerjarenonderhoudsplan

U heeft direct inzicht in de huidige situatie, u weet in welke staat het pand zicht bevind. Ook weet u welke kosten u mag verwachten voor het onderhoud. Doordat u maandelijks geld opzij kunt laten zetten bouwt u een reserverfonds hiervoor op. Mochten er onverwachte gebeurtenissen zijn heeft u ook daarvoor een buffer. Zo kunt u het groot onderhoud eenvoudig bekostigen over de loop van jaren.

Maak a.u.b. uw keuze:

Bouwkundig Adviesbureau Zwanenburg logo
Bouwkundig Adviesbureau Zwanenburg
Meerjarenonderhoudsplan
Laat uw reactie achter

Copyright © Bouwkundig Adviesbureau Zwanenburg 2024

Designpro.nl | Sitemap | Site index | Algemene voorwaarden