Navigatie
Bouwkundig Adviesbureau Zwanenburg Bouwkundig Adviesbureau Zwanenburg
Alphen aan den Rijn

Meerjarenonderhoudsplan Alphen aan den Rijn is belangrijk

Wetten kunnen veranderen door de jaren heen. Zo is het voor een VvE sinds 1 januari 2018 verplicht om een reservefonds op te bouwen voor het onderhoud. U kunt dit terugvinden in de wet Verbetering Functioneren VvE’s. Daarin is besloten dat er jaarlijks een minimum bedrag opzij gezet moet worden voor het onderhoud, ongeveer 0.5% van de herstelwaarde.

Wanneer u een meerjarenonderhoudsplan Alphen aan den Rijn heeft kan dit bedrag lager uitvallen. Maar daar zijn wel voorwaarden aan verbonden van wat er in het onderhoudsplan moet staan. Hierin moet terug te vinden zijn de werkzaamheden die nodig zijn voor herstel en de verwachte kosten daarvan over een periode van 10 jaar. Met het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan Alphen aan den Rijn weet u hoeveel geld u voor het onderhoud opzij kunt zetten. Zoekt u daarvoor een gespecialiseerd bedrijf? Dan bent u bij Bouwkundig Adviesbureau Zwanenburg aan het juiste adres!

Wat is een meerjarenonderhoudsplan Alphen aan den Rijn?

Elk gebouw heeft onderhoud nodig om het in goede staat te houden, en dit brengt onkosten met zich mee. Speciaal voor VvE’s en coöperaties is er een meerjarenonderhoudsplan Alphen aan den Rijn, wordt ook vaak MJOP genoemd. Wat staat er in een MJOP? In dit schriftelijke rapport kunt u terugvinden welk onderhoud nodig is voor het gebouw, en de verwachte kosten daarvan. Dit is niet alleen voor de huidige situatie maar ook voor de toekomst. Want u wilt toch ook dat uw gebouw in de toekomst in goede staat blijft? Dankzij dit meerjarenonderhoudsplan Alphen aan den Rijn kunt u bepalen hoeveel geld er gereserveerd moet worden voor het toekomstige onderhoud.

Voordelen van een meerjarenonderhoudsplan

Omdat u een MJOP heeft laten opstellen weet u de huidige staat van het pand. Ook weet u de verwachte kosten die het onderhoud met zich meebrengt. Elk lid van een VvE betaald mee in deze kosten en kunt u daarvoor een maandelijks bedrag vaststellen. Dankzij deze maandelijkse betalingen creëert u een reservefonds voor het onderhoud. In het onderhoudsplan is ook een buffer bepaald voor onverwachte gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld een lekkage. Door het opbouwen van een reservefonds en buffer heeft u op een slimme manier de kosten voor het onderhoud verspreid. U wilt ook weten hoeveel geld u opzij kunt zetten? Wij komen graag bij u langs voor het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan Alphen aan den Rijn!

Bouwkundig Adviesbureau Zwanenburg logo
Bouwkundig Adviesbureau Zwanenburg
Meerjarenonderhoudsplan Alphen aan den Rijn is belangrijk
Laat uw reactie achter

Copyright © Bouwkundig Adviesbureau Zwanenburg 2024

Designpro.nl | Sitemap | Site index | Algemene voorwaarden