Navigatie
Bouwkundig Adviesbureau Zwanenburg Bouwkundig Adviesbureau Zwanenburg
Tekst en bestanden

Veiligheidsinspectie woninginstallaties volgens NTA 8025

De Nederlandse praktijkrichtlijn NTA 8025 beschrijft een methode om te bepalen of een bestaande technische installatie of voorziening in een woning aan het maatschappelijk aanvaardbare minimale veiligheidsniveau voldoet.

Verschillende methoden voor het inspecteren van technische installaties

Technische installaties in woningen zijn een elektrische installatie, een gasinstallatie en een waterinstallatie. Daarbij gaat het om zowel gebouw- als gebruikersgebonden zaken: niet alleen de wandcontactdozen maar ook het verlengsnoer dat gebruikt wordt in de woning; niet alleen de gasleiding maar ook het fornuis.

Voor het inspecteren en op veiligheid inspecteren van technische installaties staan ons een tal van methoden, middelen en instrumenten ter beschikking. Onze gecertificeerde inspecteurs zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid woninginstallaties en werken conform de eisen en normen gesteld in de NTA 8025 richtlijn.

Wij gebruiken professionele installatietesters voor het testen en meten van uw elektrische installatie

Zo beschikken wij over professionele installatietesters voor het testen en meten van de elektrische installatie. Rookgasanalyse meter voor het analyseren van de rookgassen in het rookgaskanaal. Met name CO (koolstofmonoxide) wordt met een nauwkeurigheid van 20% bepaald. Een nauwkeurige vloeistofthermometer om de watertemperatuur van het koude en warme tapwater te meten. Dit met het oog op Legionella dat zich kan ontwikkelen in waterleidingen. Om lekkages in gasleidingen en in gasinstallaties te kunnen opsporen beschikken wij over een lekvolumestroommeter en een manometer waarbij nauwkeurig het drukverval in de gasleiding of het gastoestel gemeten kan worden.

Het testen van de technische installaties in woningen is als een APK voor uw auto.

Deze veiligheidsinspectie wordt niet standaard uitgevoerd tijdens een bouwtechnische keuring van een woning. Het laten uitvoeren van een veiligheidsinspectie is zeer aan te bevelen. Vooral oudere bestaande woningen vertonen veiligheidsgebreken waar men soms pas later achter komt terwijl deze veiligheidsgebreken of tekortkomingen eerder opgespoord konden worden. Het is in uw belang om een woning of bedrijfspand te gebruiken dat voldoet aan de veiligheidsnormen die algemeen geldend zijn in Nederland.

Wilt u meer weten over de uitvoering van een veiligheidsinspectie van de in uw woning of bedrijfspand aanwezige technische installaties neemt u dan gerust contact met ons op.

Wij zijn u graag van dienst. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 06 23 13 47 00 of door het sturen van een e-mail naar info@bouwkundigadviesbureauzwanenburg.nl

Vraag direct een veiligheidsinspectie aan

Bouwkundig Adviesbureau Zwanenburg logo
Bouwkundig Adviesbureau Zwanenburg

Copyright © Bouwkundig Adviesbureau Zwanenburg 2024

Designpro.nl | Sitemap | Site index | Algemene voorwaarden